Invisio Communications
2017-09-12

INVISIO offentliggör ny produktkategori för kommunikation i fordon

Attachment

Stockholm, den 12 september 2017


INVISIO offentliggör idag en satsning på en ny produktkategori för kommunikation i fordon. Den första produkten är ett intercomsystem som kommer att vara kommersiellt tillgängligt för kunder inom försvar och säkerhet under andra halvåret 2018.

Utvecklingen av den nya innovativa produktkategorin har pågått en tid med utgångspunkt i nyckelkunders behov och kravbild. Den första produkten i kategorin kommer att presenteras på den viktiga försvar- och säkerhetsmässan, DSEi i London den 12—15 september 2017.

"Detta är ett steg att ytterligare stärka INVISIOs position som en ledande leverantör av kommunikationslösningar med integrerat hörselskydd till världens försvars- och säkerhetsstyrkor. Vi har en nära kontakt med våra kunder och våra innovationer är ett direkt resultat av att vi lyssnat på dem. Deras erfarenheter och vårt kunnande blir en perfekt kombination när det gäller att utveckla en unik lösning som idag inte finns på marknaden. Vi är bra positionerade i branschen och är övertygade om att den nya produktkategorin kommer att skapa viktiga affärsmöjligheter för oss över tid och bidra positivt till vår tillväxtresa och utveckling," säger Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO.

INVISIO har tidigare utvecklat en unik och nytänkande serie av kommunikationssystem med hörselskydd som vänder sig till militära användare utanför fordon. Systemen har mötts med ett stort intresse på den globala försvars- och säkerhetsmarknaden där behovet av tillförlitliga, säkra och lättanvända produkter är mycket stort. På kort tid har INVISIO uppnått en marknadsledande ställning för denna typ av system.

Med intercomsystemet utökas INVISIOs produkterbjudande till att omfatta ett komplett utbud av produkter för kommunikation och hörselskydd anpassade efter soldaters behov både i och utanför fordon.


"Med det nya intercomsystemet överbrygger INVISIO klyftan mellan soldater i och utanför fordon. Produkten har särskilt fokus på enkelhet, modularitet och flexibilitet för att tillgodose kommunikationsbehov oavsett operativ miljö", säger Carsten Aagesen, SVP Sales & Marketing, INVISIO.

INVISIOs intercomsystem används tillsammans med bolagets befintliga kommunikationssystem och kan ansluta flera användare och externa radioenheter samtidigt. Systemet är mångsidigt med plug-and-play-installation och smidig integrering mellan kontrollenheter, intercom, headset och anslutningskablar, vilket underlättar vid utplacering av ny utrustning då ingen uppdatering krävs. Systemet är litet, mobilt och användarvänligt.

Mer produktinformation och filmmaterial:
www.invisio.com/communication-systems/intercom-systems

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 7722 | E-mail: lhh@invisio.com

Tina Dackemark Lawesson, Director Investor Relations & Corporate Communications
Mobil: + 45 53 72 7733 | E-mail: tdl@invisio.com


Om INVISIO Communications AB (publ)
INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialistkunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. Försäljningen sker via ett globalt nätverk av partners samt via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA och Frankrike. INVISIO har säte i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.